30/09/2017 - 14:00
Voor wie?: 
Groepen kinderen en groepen gezinnen

De Beursschouwburg organiseert een paar keer per jaar een Ketjesdisco, kinderen kunnen zich uitleven in workshops of artistieke activiteiten, terwijl ouders bijbabbelen aan de toog. Het geheel mondt steeds uit in een discoparty! 

Zaterdag 30 september | 'Kid's March' | 14u00

Een Kid’s March a.k.a. een protestbetoging voor kinderen!
In de lijn van de women’s marches organiseren we aan het begin van ons nieuwe focusprogramma The Future is Feminist een betoging voor kinderen! Onze kleine toekomst kan spandoeken en protestborden maken met daarop hun eisen voor een betere (kids proof) wereld. Die slogans kunnen gaan van ‘Meer choco op mijn boterham’ tot ‘Kleinere klassen, gemengde scholen’ tot ‘Joepie, mijn meester is een juffrouw’. Na de workshops Pamfletten maken maken we met de kinderen een kleine optocht. Een betoging van kleine pagadders! Een betoging van een blokje om.En dan na de optocht: dikke discoparty!!

Zaterdag 21 oktober | Boys will be girls will be boys | 14u00

Come as you are! Elk kind vraagt zich op een bepaald punt af waarom jongens meestal geen paardenstaart hebben en enkel meisjes rokjes dragen. Wij gaan een namiddagje filosoferen met kinderen over stereotype genderrollen (op een heel toegankelijke én leuke manier). Tegelijkertijd mag iedereen zich laten zien zoals ie wil! We halen de verkleedkoffers en schminkdozen boven en wees gerust: bij ons moeten jongens niet altijd stoer zijn of meisjes lief en schattig.

Zaterdag 2 december | Lang leve de regenboogpiet | 14u00

Op 6 december komt de sint en zijn pieten. Dat moeten we niemand vertellen: klein én groot is nu al nerveus! Sinds kort is er (terecht) een felle discussie rond de vaak racistische representatie van zwarte piet. Laat ons van de gelegenheid gebruik maken om de roetpiet en/of kleurenpiet als een evidentie te installeren. Feest!

Praktische info: 

Voor ketjes en hun ouders 

Deelname is gratis 

Contactinfo? An Vandermeulen, an@beursschouwburg.be T 02 550 03 50