22/08/2017 - 13:45

Een overzicht van gezinsactiviteiten van verschillende cultuurhuizen dit najaar: 


Zaterdag 16 september 2017 | Bozar Family Day Hip Hop (+6) 
Beleef cultuur met het hele gezin en prikkel de creativiteit van je kinderen met onze activiteiten rond de tentoonstelling YO. Brussels Hip-Hop Generations. Ontdek de mooiste hoofdstukken in het verhaal van de Brusselse hiphop en laat je volledig onderdompelen in de codes en beelden van het hiphopmilieu. Op het programma staan onder meer breakdance-, graffiti- en skateboardworkshops. De activiteiten worden doorlopend georganiseerd tussen 14 en 17u, zonder inschrijvingen. 

Waar? Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel 
Meer info>>>

Zondag 17 september 2017 | Bronks - Autoloze zondag  
Naar goede gewoonte draait Bronks tijdens de autoloze zondag het gebouw helemaal binnenste buiten en installerenze zich met hun hebben en houden op het plein voor de deur. Voor één keertje geen (theater)voorstellingen, maar des te meer sfeer en gezelligheid: een ongedwongen terras, verrassende activiteiten, bar met originele drankjes en hapjes. De autoloze zondag is niet alleen dankzij de autovrije straten de plezantste zondag van het jaar, maar ook omdat het de officieuze opener is van het culturele seizoen. www.bronks.be 

Waar? Bronks, Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel 

Zondag 17 september 2017 | Beursschouwburg - Autoloze zondag 
Ook de Beursschouwburg opent zijn deuren wagewijd op de autoloze zondag met een 'I want to ride my Beurscycle' een programma vol eten, drinken, fietsen en muziek, voor jong en oud. Meer info vind je hier >>>

Waar? Beursschouwburg, A.Ortstraat 20-28, 1000 Brussel 

Family Fundays | Wiels 
Elke eerste zondag van de maand om 15u kan u de tentoonstellingen van WIELS en de verborgen hoekjes van het gebouw ontdekken met de kinderen: een gids neemt u mee voor een exclusieve en interactieve en tweetalige rondleiding voor de hele familie. 

Waar? Wiels, Van Volxemlaan 354, Vorst 
Meer info >>>

7 en 8 oktober | ABC  - Familieweekends 
ABC opent elk seizoen een weekend lang haar deuren om met het hele gezin het ABC-huis te ontdekken. Het programma wordt enkele weken vooraf gecommuniceerd. Zaterdag en zondag van 10u tot 17u – alle leeftijden – vrij in en uit.

Waar? ABC-huis, Gaucheretplein 13, 1030 Brussel 
Meer info >>>

Zondag 8 oktober | BELvue museum - Family day 
Wees allemaal welkom in het BELvue voor een speciale dag vol gezinspret! Spelparcours, ludieke ateliers, een zotte fotobooth en tal van andere verrassingen wachten die dag op jullie. Kortom de perfecte gelegenheid om samen met je gezin België en zijn geschiedenis te ontdekken!

Waar? BELvue museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel 
Meer info >>>