01/07/2017 (All day) tot 30/06/2018 (All day)
Voor wie?: 
Voor groepen kinderen tussen 2 en 12 jaar

Naast een schitterende vue over Brussel, kan je in het Hallepoortmuseum ook terecht voor activiteiten met je groep kinderen en ontdek de Middeleeuwen van de stad Brussel. 

1/ Zoekspel | Op zoek naar babyeendjes. 
Help Lola om haar babyeendjes terug te vinden in de verschillende zalen en verdiepingen van de Hallepoort. Voor kinderen tussen 2 en 6 jaar, begeleid door een volwassenen. Het spel duurt ongeveer 45 minuten, deze activiteit is zonder gids. 

2/ Spelboekje | Ontdek de topstukken van de Hallepoort. 
Ontdek aan de hand van een spelboekje de topstukken van het museum. Er zijn 2 boekjes: voor 6 tot 9 jarigen en van 9 tot 12 jarigen. Het boekje kost €1 per stuk. Deze activiteit is zonder gids. 

3/ Tentoonstelling | Little Life. 17/11/2017 tot 25/11/2018
Vrij bezoek: In de tentoonstelling ontdek je de een miniwereld van poppen, poppenhuizen, fornuisjes, meubeltjes en serviesjes. Het pronkstuk van de tentoonstelling is een uitzonderlijk poppenhuis, vervaardigd rond 1900. Samen met allerlei ander antiek speelgoed vertellen we van salon tot badkamer hoe een woning, het interieur en het dagelijks leven van een gegoede familie eruit zag. Een ludieke mise-en-scène met DIY-opdrachten en een 3D animatie zorgen voor extra beleving in de tentoonstelling. 

4/ Workshop met gids 'Huis te koop'
Tijdens de tentoonstelling Little Life kan je ook een workshop reserveren rechtstreeks bij het museum. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, maximum 15 kinderen per groep. 

Wat zegt een huis over wie je bent? Wat is (een) thuis? Stel je voor: het huis van meneer Charlier wordt verkocht en jij gaat er wonen! We vouwen een paar mini kartonnen dozen en stoppen er snel onze eigen favoriete spullen in. Wat doen we met de spullen van meneer Charlier? Verkopen? Weggooien? Bijhouden? Het is afwegen. Identiteit is een spel van loslaten en vasthouden! We nemen een zakdoek en borduren je naam als nieuwe bewoner er alvast op! Op de atelierzolder leggen we naald en draad alvast klaar. 

Praktische info: