04/09/2016 - 14:30 tot 30/06/2017 - 14:30
Voor wie?: 
Voor kinderen in groepsverband, leeftijd afhankelijk van de activiteit

MAAK EEN KEUZE UIT EEN VAN DE VOLGENDE WORKSHOPS: 

1/ Filmstrip
Bij het maken van een film wordt er na het schrijven van het scenario een soort stripverhaal gemaakt, het storyboard. We bedenken onze eigen filmstrip en tonen het effect van verschillende camerastandpunten. Hoe we ze kunnen gebruiken ons eigen verhaal te vertellen? We gebruiken iPads om foto’s te maken en plaatsen die in een digitaal stripverhaal. Aan het einde van de workshop kunnen we elkaars filmstrip bewonderen.

Duur? min.2u - max.3u 
Voor wie? voor kinderen tussen 10 - 12 jaar, 8 - 10 jaar
Aantal deelnemers? max. 15 deelnemers per groep

2/ Eerste filmstapjes 
We vertrekken vanuit een inspirerende kortfilm om jonge kinderen te introduceren in de wereld van film. Op een actieve, muzische manier ontdekken kinderen de basis van de audiovisuele taal en leren ze omgaan met de camera. Groter worden dan de juf of kleiner dan een theekopje, zelf musiceren bij filmfragmenten,… Speels, laagdrempelig en bijzonder geschikt voor kleuters.

Duur? 1 à 2 uur 
Voor wie? voor kinderen tussen 4 en 6 jaar 
Aantal deelnemers? max. 15 deelnemers per groep

3/ In the picture 
Eén-twee-drie KLIK! Wat toon je in het beeld en wat net niet? Is wat we zien met onze ogen hetzelfde als wat we zien op het beeldscherm? Of toch niet helemaal? Ingezoomd of uitgezoomd? Reclame in een tijdschrift of een foto aan de muur... wat maakt her verschil? Je leert kijken met en zonder camera. Op een speelse, laagdrempelige manier onderzoeken we de impact en het belang van het beeldkader. Jonge kinderen voor én achter de camera!

Duur? min.2u - max.3u
Voor wie?
Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar 
Aantal deelnemers? 
max. 15 deelnemers per groep 

4/ Studio Jekino Animatiefilm
Wie dacht dat animatiefilms enkel voor kinderen waren? Jij kan het tegendeel bewijzen. Laat jouw verhaal in bewegende beelden tot leven komen. Je hoeft geen tekenwonder of filmfanaat te zijn. Gewone voorwerpen zoals een schaar of pen, plasticine popjes, tekeningen,... kunnen jouw story vertellen. Laat je fantasie de vrije loop en ga aan de slag met camera en laptop. Via de praktijk leer je de knepen van het vak.

Duur? min.3u 
Voor wie? 
Voor kinderen tussen 6 en 8 jaar of tussen 9 en 12 jaar. 
Aantal deelnemers? 
max. 15 deelnemers per groep 

5/ Studio Jekino kortfilm 
Je groep verandert in een echte filmcrew. De jongeren staan zelf in voor het scenario, de regie, het acteren en het hanteren van al het technisch materiaal. Kies je voor een spannende kortfilm? Een nieuwsreportage of een reclamespotje? De verschillende fases en functies bij het maken van een film komen aan bod. Naargelang de duur van de workshop gebeurt de montage door de jongeren zelf of achteraf door ons (65 euro per eindresultaat). 

Duur? min 1 dag  
Voor wie? 
Voor kinderen tussen 10 en 12 jaar of 12+ 
Aantal deelnemers? 
max. 15 deelnemers per groep 

6/ Filmmagie 
Dankzij film kan iedereen toveren. Door een optische illusie worden onze ogen gefopt en lijkt het alsof stilstaande beelden bewegen. Hoe deden ze dat vroeger en hoe kunnen we dat nu zelf doen? We bekijken optische speelgoedjes van vroeger en knutselen er zelf ook één. We nemen de goochelaar en filmmaker George Méliès als voorbeeld en proberen enkele trucjes uit. 

Duur? min.2u - max.3u
Voor wie? 
Voor kinderen tussen 8 en 10 jaar
Aantal deelnemers? 
max. 15 deelnemers per groep

7/ Video Gaga 
Laat de kunstenaar in jezelf los! We verfilmen geen verhaal, maar gaan op zoek naar andere manieren om de camera te gebruiken. We laten ons inspireren door kunstenaars en gaan zelf op ontdekkingstocht. Is een object nog te herkennen als het van vlakbij gefilmd wordt? Stap mee in dit artistieke beeldexperiment.

Duur? min.2u - max.3u
Voor wie? 
Voor kinderen tussen 10 en 12 jaar
Aantal deelnemers? max. 15 deelnemers per groep

8/ Trailer Tricks 
Je krijgt een snelcursus film en leert het effect van diverse camerastandpunten. Kies een filmgenre en verzin het verhaal van je eigen Oscarwinnaar. Wordt het een actieverhaal of eerder iets romantisch, of toch liever een potje griezelen? We komen met een digitaal storyboard en verkleedkoffer naar je toe. Maak je verhaal, vul het storyboard in met je eigen gefilmde beelden. En geniet van de voorstelling van je zelfgemaakte trailer!

Duur? min.2u - max.3u
Voor wie? 
Voor kinderen tussen 9 en 12 jaar
Aantal deelnemers? max. 15 deelnemers per groep

Praktische info: 

Waar? Alle workshops worden in de jeugdwerking zelf gegeven
Prijs? Neem contact om met Kunst voor Ketjes voor de financiële tegemoetkoming.
Vermeld in de 'opmerkingen' welke workshop je wil aanvragen.

Reserveer minstens 3 weken op voorhand. Neem rechtstreeks contact op met Jekino >>>

Meer praktische info vind je op de website van Jekino >>>