Spelparcours op maat
De kinderen doen een spelparcours op maat en ontdekken België en zijn geschiedenis op een levendige en ludieke manier. Informatie opzoeken, raadsels oplossen, verhalen vertellen, rollen spelen… Na hun bezoek heeft België (bijna) geen geheimen meer voor hen!

MIMI en MOMO (voor 3 - 5 jarigen): Mimi en Momo hebben je nodig! Help Mimi de voorwerpen terugvinden die in het museum verstopt zitten. Momo kent dan weer alleen zwart, geel en rood. Kun jij hem alle kleuren tonen? Een avontuur door België en zijn geschiedenis met heel veel dingen om te voelen en te zien!

IK BEN DE MINISTER (voor 6 - 8 jarigen): Trek je (mantel)pak aan en word minister tijdens je bezoek aan het museum. Er valt zo veel te denken en te doen! Maak kennis met België en zijn geschiedenis door je opdrachten uit te voeren. Kun je de uitdaging aan?

OP STAP MET ZENO (voor 9 - 12 jarigen): Zeno de ontdekkingsreiziger is op bezoek in België! Vergezel hem op zijn reis, stap in zijn periscoop-camionette en maak kennis met de verschillende aspecten van het land. Geschiedenis, cultuur, economie,… België zal (bijna) geen geheimen meer voor je hebben!

Als begeleider neem je een actieve rol in het begeleiden van de kinderen: een gidsenboekje ondersteunt je daarbij.

Neem een kijkje op de partnerpagina of op de website van Belvue Museum voor meer info.

Praktische details

  • Locatie: Paleizenplein 7, 1000 Brussel Locatie via google maps & Openingsuren en bereikbaarheid
  • Voor wie: voor groepen kinderen tussen 3 en 12 jaar
  • Moeilijkheidsgraad: per leeftijdscategorie is er een ander spelparcours, de begeleiders helpen de kinderen om het spelparcours te doen
  • Duur: afhankelijk van het spelparcours, meer info op de website van Belvue Museum
  • Groepsgrootte: het spel kan gespeeld worden vanaf 1 persoon
  • Tarieven en kortingen: kinderen en jongeren krijgen gratis toegang, je betaalt 1€ per spelparcours
  • Picknickmogelijkheden: je kan hiervoor uitwijken naar het Warandepark of de cafetaria van de Koninklijke bibliotheek van België (waar je je eigen lunch kan meebrengen als je ter plaatse een drankje bestelt), beide op 5 min. wandelafstand van het museum.
  • Speelgelegenheden in de buurt: het museum ligt op 5 min. wandelen van het Warandepark waar kinderen naar lieve lust kunnen rondlopen en spelen

Ik contacteer: Aurélie Cerf, contactpersoon publiekswerking, cerf.a@kbs-frb.be, 02 545 08 04