Ga onder begeleiding van een gids en met een dobbelsteen en een spel kaarten in de hand op expeditie. Gebruik je speurneus en muzikaal talent om de opdrachten tot een goed einde te brengen!

Is koken kunst? Welke kunst verrast jou? Heb je al van slampoetry gehoord? Hoe ga jij graag creatief aan de slag?

Ga in zee met Kamo en laat je verleiden door een waaier aan cultuureducatieve workshops waar je verbeeldingsvermogen wordt geprikkeld, vergroot en verdiept.

Nodig de Muziekboom uit voor muzikale workshops met peuters en kleuters. Eenmalig of in een reeks van vijf sessies ga je aan de slag met instrumenten, liedjes, muzikale verhalen en spelletjes.

Ga samen met de mascottes Marcel en Jeanne op ontdekkingstocht door de stad langs een interactief en educatief parcours. Verken zo al spelend de Expo Kinderstad die je onderdompelt in de geschiedenis van de Brusselse architectuur en stedenbouw van de 19de eeuw tot nu.

Kom proeven van hedendaagse dans op het Atelier Quartier: met verschillende choreografen gaan deelnemers van alle leeftijden en culturen samen op zoek naar wat dans voor hen betekent.

Ontdek spelenderwijs het Charliermuseum: speel een ganzenbordspel of ga op schattenjacht in het museum!

LOU is een voorstelling over de dood. 6 – o zo levenslustige - jongeren vragen zich af wat er gebeurt na de dood. Ze improviseren hierover op een platform, de tussenruimte tussen leven en dood. Er wordt gezongen, gedanst, gespeeld. De voorstelling is zo eigenlijk een ode aan het leven.

Film op het programma in de herfstvakantie met Filem'On! 

Doe mee aan de workshop 'De tuin van de genezer': leer geneeskrachtige planten kennen in de mooie kruidentuin van het Erasmushuis en maak je eigen geneesmiddelen: calendulazalf, siroop voor de hoest en een destillatie van etherische olie.

Schattenjacht, reuzegroot gezelschapsspel, raadsels… een bezoek bij Art)en(Marges staat in het teken van verkenning en plezier. En natuurlijk geeft de tijdelijke tentoonstelling de toon aan! Zin om de verkenning door te trekken tijdens een creatief atelier? Dat kan ook!

Ga onder begeleiding van een enthousiaste gids op ontdekkingstocht door het museum: kijken, voelen en doen! Genoeg inspiratie opgedaan? Werk jou ideeën verder uit in de workshopruimte.

Ga op ontdekking met Stapstad en leer plekken kennen waar je anders misschien nooit zou komen. Verschillende wandelingen leiden je langs het heden en het verleden van Brusselse wijken.

Leren met muziek kan altijd en overal. Kies uit één van de vele kant-en-klare activiteiten of ontwikkel met Jeugd en Muziek een project op maat van jouw vraag of thema!

Steek je ambities niet onder stoelen of banken maar regelrecht in de klei, in de verf, in grappige collages, in vreemde installaties... Laat je creatieve energie de vrije loop tijdens het verhalenatelier van Kids Hectoliter.

Doe mee aan één van de workshops in COOP en kruip in de huid van timmerman, mecanicien, lederwarenmaker, kok, informaticus, grafisch ontwerper, sluisdirecteur, acteur, zanger, tuinman…

Het Museum van Elsene verbouwt. Bezoek de werken van het museum bij de buren!

Ontdek de Middeleeuwen van de stad Brussel en geniet er van een schitterend zicht over Brussel. Over de grote middeleeuwse speeltuin in het park waar het museum gelegen nog maar te zwijgen!

Ontdek België en zijn geschiedenis aan de hand van een spelparcours op maat: zowel voor de allerkleinsten als de iets oudere kinderen.

Op donderdag 6 juni organiseert Lasso pARTicipe!, een gratis inspiratiedag in Muntpunt voor iedereen die op een participatieve manier met kinderen en tien

Dankzij de Culturele Ambassade voor kinderen opent de Boghossianstichting gratis de deuren van de Villa Empain voor jongeren in groepsverband. Ontdek een iconisch Brussels gebouw: de Villa Empain. Dit art deco juweel is een uniek getuige van zijn tijd en brengt vandaag, als centrum voor kunst en dialoog tussen oosterse en westerse culturen, fascinerende tentoonstellingen.

Stap in de wondere wereld van het stripverhaal en laat je door de gids en zijn spelkoffer mee op sleeptouw nemen!

Experimenteren, creëren, beleven en een kritische blik ontwikkelen op film en audiovisuele media. U vraagt, JEF ontwikkelt. JEF creëert ook op maat. Een bijzonder thema? Een originele benadering? Een specifieke doelgroep? Een ongewone locatie? JEF helpt je graag verder.

Zin in een artistiek atelier vertrekkende van de leefwereld van kinderen en jongeren? Dan is MUS-E Belgium jouw partner in crime! Deelnemers worden uitgenodigd in de wereld van kunstenaars te stappen tijdens co-creatietrajecten waarbinnen verbeelding, experiment en dialoog centraal staan.